Сашо Диков сменя Карбовски по Нова телевизия

Сашо Диков, Сн: БГНЕС

Сашо Диков сменя Мартин Карбовски в ефира на Нова телевизия. Предаването ще се казва ДИКOFF и ще се излъчва в събота от 16 до 19 часа. Живият ефир ще бъде час, а останалите два ще са за репортажи. Продуцент е “Телеман”. Договорът с Диков е до лятото на 2014 г.

Заради новото предаване Сашо Диков няма да остави работата си в Канал 3, където е програмен директор.

“Новото предаване ще е мъжко, ръбато и спорно. Такъв какъвто е бил винаги Сашо Диков – в окото на бурята”, каза Боян Петков от “Телеман“.

Диков обеща първите гости на 2 март да са шокиращи. “Такива, които дори и само да мълчат, ще изстрелят рейтинга на предаването до небесата”, закани се Диков. Той заяви, че няма да има прошка и милост за никого. “Колкото ми е по-симпатичен един човек, толкова по жесток ще бъда", каза Диков.

Членът на управителния съвет на телевизията Силва Зурлева заяви, че е наясно, че няма как да контролира Диков дори и да иска. "Невъзможно е да му окажеш натиск, много е луд", пошегува се Зурлева. Тя призна, че когато станало ясно за Диков я попитали: "Силва, добре ли си?!".

“Самият факт, че ще водя предаване и то по водеща телевизия е шокиращ. Сигурно си мислят с какъв акъл са ми поверили тази роля“, отговори на свой ред Диков. Той обясни, че не страда от липса на професионално самочувствие и си дава сметка колко е важно да се работи в екип за да се получи гледаем продукт.

Имало е атаки и към други водещи на Нова телевизия да сменят работното място, каза Силва Зурлева. Тя намекна, че големите пари, които дават някои телевизии не са чисти. “Спомнете си какво се случи с PRO BG и TV2. Това упражнение сме го играли. Тези пари не са от реклами, няма медия, която да устои на такива предложения. Това не е нормален мач.", каза Зулрева.

Тя не скри, че е останала разочарована от постъпката на Карбовски да смени телевизията прилъган от големите пари, нарушавайки договора с Нова телевизия. “Имах честта да стартирам предаването преди седем години. Ако някой е най-много огорчен от случилото се, това съм аз. Имало е и други случаи, в които журналисти напускат медията, но за първи път колега нарушава договора., който е подписал до 2014 г.“, каза Зурлева.

Със Сашо Диков по новото предаване ще работи целия екип на "Телеман", който за разлика от Карбовски не сменя медията и остава задено. Продуцентът Боян Петков обвини Карбовски, че е пренесъл идеите за декора, графиката на предаването в ТВ7. Или иска да излъже публиката, или няма достатъчно идеи. "Нещата в предаването не са измислени от Мартин. В предаването, в което излъчи със сестрата на Бойко Борисов, е записано с наши оператори на 19 ноември. Материалите с Леда Милева и ходжата са също откраднати от архивите на "Телеман". Ще си търсим правата в съда”, закани се Петков.

“Телевизията е екипна игра,не си мислете, че гениалният Карбовски е измислил всичко, а ние носим пешкира след него. В последните месеци той почти не е идвал на редколегиите. Единственото ново нещо, което той направи в ТВ7, е фамозното фишу, с което замени вратовръзката и тирантите. Мога да го поздравя с хита на Ивана "За какво са ни са всичките тези пари", или с песента на Лили Иванова "Не всичко е пари, приятелю", каза Боян Петков от “Телеман”.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество