САЩ държат Русия отговорна за удара срещу конвоя с хуманитарна помощ в Сирия

САЩ държат Русия отговорна за удара срещу конвоя с хуманитарна помощ в Сирия

Съединените щати заявиха, че в крайна сметка Русия е виновна за въздушния удар срещу конвой с хуманитарна помощ в Сирия, при който загинаха 21 души, предаде ДПА.

Организацията на обединените нации преустанови всички хуманитарни конвои в Сирия след въздушния удар, нанесен в понеделник в провинция Халеб, който според САЩ е дело или на Русия, или на режима на Башар Асад.

"Всички информации показват ясно, че става дума за въздушен удар", каза президентският заместник-съветник по въпросите на националната сигурност Бен Роудс. По думите му този удар може да е бил нанесен от руските или сирийските военновъздушни сили.

"При всички положения държим руското правителство за отговорно за въздушните удари в тази зона", допълни той и каза, че станалото в понеделник е "огромна човешка трагедия" и "скандален акт".

Осемнайсетте камиона, които бяха ударени, бяха част от автоколона, разтоварваща храна и медикаменти в склад на Сирийския червен кръст, предназначени за десетките хиляди нуждаещи се от помощ хора в Алепо.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?