САЩ и Китай скоро ще обявят къде ще бъде подписано търговското им споразумение

САЩ и Китай скоро ще обявят къде ще бъде подписано търговското им споразумение

САЩ и Китай скоро ще обявят новото място, където американският президент Доналд Тръмп и китайският му колега Си Цзинпин ще подпишат първия етап от търговското си споразумение. Това заяви днес самият Тръмп, след като вчера Чили отмени среща на върха, планирана за средата на ноември. Именно на нея се очакваше да стане подписването, предаде Ройтерс.

Китай и САЩ работят по избора на ново място за подписване на първи етап от търговското споразумение, написа Тръмп в туит.

"Новото място ще бъде обявено скоро. Президентът Си и президентът Тръмп ще подпишат", посочи американският държавен глава.

Чилийският президент Себастиан Пинера заяви снощи, че е трябвало да вземе болезненото решение да отмени срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в чилийската столица Сантяго, планирана за 16 и 17 ноември, както и срещата на върха за климата през декември, за да насочи вниманието си изцяло върху възстановяването на реда и въвеждане на нов социален план в страната.

При бунтове, палежи и протести срещу неравенството, които обхванаха Чили този месец, загинаха 18 души, 7000 бяха арестувани, а чилийският бизнес понесе загуби от около 1,4 млрд. долара.

Споделяне

Още от Свят

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?