САЩ и Куба възобновят редовните търговски полети

САЩ и Куба възобновят редовните търговски полети

САЩ и Куба постигнаха споразумение за възобновяване на редовните търговски полети, което ще позволи на американски авиокомпании до няколко месеца да започнат да летят до карибския остров за първи път от десетилетия, съобщават британският в. "Гардиън" и американският "Вашингтон пост", цитирани от БТА.

Това може да бъде най-голямата бизнес сделка между двете страни в момент, когато те се стремят да нормализират отношенията си.

Американски и кубински служители, цитирани от "Вашингтон пост" и "Гардиън", казаха, че двете страни продължават да уточняват техническите подробности по договорката, постигната вчера във Вашингтон, но в основни линии всичко вече е готово.

Споразумението е постигнато в навечерието на първата годишнина, откакто САЩ и Куба обявиха, че ще възстановят дипломатическите си отношения и ще сложат край на продължаващата от половин век враждебност.

То е съществен пробив, който би трябвало значително да опрости пътуванията между САЩ и Куба. В момента гражданите на двете страни използват чартърни полети, при които има редица затруднения, отбелязват вестниците.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?