САЩ имат план за война със зомбита

САЩ имат план за война със зомбита

Авторитетното американско списание "Форин полиси" (Foreign Policy) твърди, че разполага с официален документ на министерство на отбраната, който представлява план за война с... различни видове "живи мъртъвци", включително "зомби, предизвикани от черна магия".

 

"Американската армия винаги е имала план, винаги е била в процес на подготовка, винаги е готова да издърпа от рафта по един доклад за всяка извънредна ситуация. Изстрелване на руска ядрена ракета? Отметнато. Трябва да се спаси американски посланик, отвлечен от наркобарони? М'даа. Отметнато... и това го покрихме. Какво обаче ще кажете за подробна стратегия за оцеляване при зомби апокалипсис? Както се оказва, има и такъв план.", иронично започва статията на американското списание.

 

Сценарият е разработен за нуждите на американската армия в случай, че е застрашено човечеството. В тази апокалиптична обстановка САЩ имат готовност да помогнат дори на държави като Иран и Северна Корея.

 

Документът не е секретен, но е заровен дълбоко в секретната компютърна система на американското военно министерство под кодово название CONOP 8888. "Този план не е разработен като шега. Това е план за оцеляване в случай на нападение от зомби и ръководство за военните за ликвидиране на заплахата от цял набор живи мъртъвци - от зомби кокошки и зомби-вегетарианци до зомби от биологични опити и зомби, предизвикани от черна магия и окултни секти - и за тяхното ликвидиране", пише в статията.

 

Капитан Памела Кунц от Обединеното стратегическо командване на САЩ потвърждава наличието на документа, но уточнява, че става дума само за "творческо упражнение с цел подготовка на войските за неочаквани ситуации".

"Този документ е за вътрешни цели при провеждането на учебно-тренировъчни занятия, в хода на които обучаващите учат основните аспекти на военното планиране и се подготвят за издаване на заповеди в рамките на измислен сценарий", обяснява тя. "Този документ не е план на Обединеното стратегическо командване на въоръжените сили на САЩ."

"Понеже зомбитата представляват заплаха за живота на всички хора, които не са зомби, (Обединеното стратегическо командване на Въоръжените сили на САЩ) ще бъде подготвено да съхрани светостта на човешкия живот и да провежда операции за защита на населението, включително в страни, които са традиционни противници", се казва в резюме към документа.

Целта на плана е от 2011 година "да се създадат и бдително да се поддържат условия за защита на човечеството от зомби". "Ако е необходимо, да се провеждат операции за ликвидиране на заплахата от страна на зомби с цел безопасност на хората". Документът съдържа и ръководство за оказване помощ на гражданските власти при поддържане на реда и закона и подновяване предоставянето на основни услуги по време и след нападение от зомби, пише "Форин полиси".

Най-лошият сценарий при атака от зомби е масовото нападение, в което зомбитата изяждат много хора и заразата от тях тръгва неудържимо. Причината е, че отсъства напълно или почти напълно имунна защита срещу тяхната зараза. В този случай американската армия не открива ефективни мерки да противодействие.

 

Мерките за борба със зомбитата приличат на мерки за противодействие срещу сили, насочени срещу правителството. Те съдържат обичайните степени на организация: сформиране на доброволни отряди за противодействие и сдържане на противника, поемане на инициативата, установяване на доминиране, стабилизиране на ситуацията и възстановяване стабилността и дейността на гражданските власти, коментират от "Форин полиси".

Финалният етап предвижда и масирана атака срещу "опорните пунктове на зомбитата".

Споделяне

Още от Свят