САЩ изчислиха, че 18 млрд. долара ще стигнат за половината стена с Мексико

САЩ изчислиха, че 18 млрд. долара ще стигнат за половината стена с Мексико

Правителството на американския президент Доналд Тръмп предложи да се похарчат 18 милиарда долара за 10 години за удължаване на стената по границата с Мексико, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Предложението е на службата за митническа и гранична защита и е най-подробният план за това как Тръмп се надява да изпълни свое знаково предизборно обещание.

Плановете са за прострояване на 505-километрова допълнителна ограда до септември 2027 г., с което общата дължина на стената да достигне 1552 километра. Това е почти половината от дължината на границата.

Тръмп обещава "голяма, хубава стена" по границата с Мексико, но не е дал почти никакви подробности къде, кога и на каква цена може да бъде построена тя, пише АП. Правителството поиска 1.6 милиарда долара тази година, за да построи или замени 118 километра от оградата в Тексас и Калифорния. Според служители то ще поиска още 1.6 милиарда долара следващата година.

Десетгодишният план, за който първи съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", е резултат от обсъждания със сенатори, които са попитали службата за митническа и гранична защита какво е необходимо за обезопасяване на границата.

Споделяне

Още от Свят

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?