САЩ наложиха нови санкции на лидери на режима в Мианма и техни роднини

САЩ наложиха нови санкции на лидери на режима в Мианма и техни роднини

САЩ наложиха нов санкции на членове на управляващия в Мианма военен режим и техни роднини, предаде ДПА.

Санкциите за продължаващите репресии срещу протестиращите в страната засягат 7 високопоставени представители на въоръжените сили и 15 роднини на лица, станали обект на предишни санкции, се казва в публикувано изявление на американското финансово министерствов петък.

Армията продължава репресиите си срещу "продемократичното движение в страната и използва смъртоносна сила срещу жителите на Мианма, включително деца и членове на етнически малцинствени групи".

Седемте подложени на санкции лидери на хунтата са трима членове на влиятелния военен съвет и министрите на информацията, социалните въпроси, труда и външноикономическите въпроси. 15-те роднини са съпруги или пълнолетни деца на вече включени в предишни санкции представители на въоръжените сили, чиито финансови мрежи са допринесли за незаконното обогатяване на представители на армията.

С налагането на санкции се замразяват всички активи на лицата в САЩ, а американски граждани и компании нямат правото да поддържат финансови отношения с тях.

Освен това министерството на търговията на САЩ наложи ограничения на износа на четири други телекомуникационни и минни компании заради подкрепата им за въоръжените сили на Мианма.

Споделяне

Още от Свят

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?