САЩ обмислят забрана за лаптопи при полети от Европа

САЩ обмислят забрана за лаптопи при полети от Европа
Правителството на САЩ обмисля да въведе забрана за лаптопи в салоните на самолетите при някои полети от Европа, като така би разширило забраната, която вече е в сила за полети от общо осем близкоизточни и африкански страни, съобщиха британски медии, цитирани от ДПА.
 
Властите на САЩ обмислят разширяване на забраната за летища в Европа, евентуално включващи и британски летища, информира днес в."Гардиън", като се позовава на британски представители.
 
В."Тайм" цитира анонимен източник, според когото британското правителство се подготвя Вашингтон да разшири ограниченията, свързани със сигурността, и за полети от Европа.
Британските ръководители на служби за сигурност са предупредени, че САЩ планират въвеждане на забрана за лаптопи за пристигащите полети от някои райони в Европа, посочва вестникът.
 
Изданието цитира американски представител, който казва, че разширяването на забраната не е "много далеч в бъдещето" и че Великобритания е сред страните, които може да бъдат засегнати.
 
Американските власти наложиха забраната за внасяне на електронни устройства по-големи от смартфони в салоните на самолети, пътуващи за САЩ от 10 летища от Турция, Ливан, Йордания, Египет, Кувейт, Саудитска Арабия, Катар и Мароко.
 
Устройствата трябва да бъдат поставяни в чекирания багаж с изключение на одобрените медицински устройства, които могат да бъдат внасяни в салона след допълнително сканиране.
 
Великобритания последва САЩ и забрани лаптопите и други по-големи електронни устройства в салоните на самолетите при някои полети от Близкия изток и Африка. 
Споделяне

Още от IT