САЩ откриха новото си посолство в София

Стойността на новата сграда на посолството на САЩ в София е 70 милиона долара и скоро в него ще работят 400 американци и българи, представители на 13 американски агенции. Това е значителна американска инвестиция, която изразява доверието на САЩ в бъдещето на България и също като отношенията между двете страни е ново, съвременно и стабилно, каза американският посланик Джеймс Пардю при откриването на новата сграда на посолството в столичния квартал Лозенец.

На церемонията, която се състоя във вторник, присъстваха министърът на държавната администрация Димитър Калчев, заместник-министри на външните работи, заместник-председателят на парламента Камелия Касабова, депутати, столичният кмет Стефан Софиянски, дипломати. Приветствие поднесе и ген. Чарлс Уилямс, ръководител на Отдела за строителни работи в чужбина към Държавния департамент.

Сградата, построена според авторите на проекта по всички стандарти за безопасност, ще обедини членовете на мисията на едно място, включително Американския културен център и Консулския отдел. Първата копка на новата сградата бе направена на 3 юни 2002 г.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: