САЩ подозират подготовка на ядрен опит в Северна Корея

САЩ подозират подготовка на ядрен опит в Северна Корея
Американски шпионски спътници са засекли известна дейност на ядрения полигон в КНДР, но разузнавателната общност на САЩ засега не е достигнала до извода дали Пхенян готви шестия си ядрен опит, съобщи Си Ен Ен.
 
Телевизията се позовава на свои източници, според които севернокорейски работници са извършвали дейност на един от входовете към подземния полигон.
 
Според съобщението американските специолни служби смятат, че Северна Корея е готова за провеждане на подземния ядрен опит като САЩ не изключват той да е подготвен като своеобразен отговор на поредния стратегически диалог на САЩ и Китай, който започва в сряда във Вашингтон на равнище министри на външните работи и на отбраната.
 
От дълго време САЩ опитват да убедят Китай да окаже натиск върху Северна Корея, за да се откаже от ядрената си програма. Огромен дял от външноикономическите връзки на КНДР са с Китай.
 
Президентът на САЩ Доналд Тръмп неочаквано заяви във вторник, че усилията на Китай не са сработили. Тръмп не поясни какво има предвид, а в Пекин не реагираха на думите на Тръмп.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят