САЩ предупредиха за опасност от атентати през август

Рискови са страните в Близкия изток, Северна Африка и Арабския полуостров

САЩ предупредиха за опасност от атентати през август

САЩ предупредиха за опасност от атентати на терористичната групировка "Ал Кайда" през август в Близкия изток и Северна Африка. Поради тази причина от днес - 3 август САЩ затвори около 20 свои дипломатически мисии в тези страни, предадоха информационните агенции.

Президентът Барак Обама е наредил на екипа си по националната сигурност да вземе всички необходими мерки за защита на американците след възникването на опасност от атентати на "Ал Кайда", съобщи Франс прес.

Държавният департамент предупреди американските граждани по света да бъдат бдителни и предпазливи, тъй като са възможни атентати в Близкия изток, Северна Африка и на Арабския полуостров.

Германското външно министерство съобщи, че от съображения засигурност затваря в неделя и понеделник дипломатическите си служби в Йемен, предаде ДПА, отбелязвайки, че говорителят на ведомството не е дал подробности и разяснения.

Британското външно министерство също обяви, че затваря посолството в йеменската столица Сана на 4 и 5 август като предпазна мярка. Форийн офис прикани британските граждани да напуснат Йемен незабавно поради опасения от ескалация на насилието.

Лондон предупреди гражданите си, които останат в Йемен, че ако обстановката се влоши, няма да могат да получат помощ за евакуиране.

Към момента няма официално съобщение на Министерството на външните работи на България.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят