САЩ призоваха и други страни да окажат натиск на Иран

САЩ призоваха и други страни да окажат натиск на Иран
Администрацията на Тръмп призова и други страни да окажат натиск на Иран заради намесата му в конфликти в Близкия изток, предаде ДПА.
 
В изявление на Белия дом се критикуват иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция, че "влага ресурси в износ на дестабилизиращо влияние из целия Близък изток, докато иранците са жертва на слаба икономика".
 
Революционните гвардейци са обвинени, че са изстреляли ракети по Израел тази седмица и че подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси са изстреляли балистична ракета по Саудитска Арабия.
 
"Тези действия са ново доказателство, че безразсъдното поведение на Иран е сериозна заплаха за регионалния мир и стабилност. Време е отговорните държави да окажат натиск на Иран да промени това опасно поведение", се казва в изявлението.
 
Израел реагира на ракетния обстрел с въздушни удари, които според него са поразили почти всички ирански обекти в Сирия. Според Израел ракетният обстрел е бил дело на елитната Бригада Ал Кудс от Корпуса на гвардейците на ислямската революция.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят