САЩ с висока оценка към България за разследването на атентата в Бургас

САЩ оценяват високо работата на българските служби след атентата в Бургас, съобщи БНТ във вторник след срещата между президента Росен Плевнелиев и съветника по сигурността и отбраната на американския президент Джон Брендън.

През втория ден от посещението си в САЩ Плевнелиев разговаря с емира на Катар, с президента на Косово и с българската еврейска общност в Ню Йорк.

”Висок професионализъм и ефективност - това е оценката на съветника по сигурността на Барак Обама - Джон Бренън, за работата на нашите служби след атентата в Сарафово”, предаде БНТ.

"За мен беше истинско удоволствие да чуя личното послание на президента Обама, послание на голяма благодарност. Той просто каза - ние виждаме в часовете след атентата една невероятна промяна в работата на българските служби", обясни президентът Росен Плевнелиев.

Джон Бренън и Росен Плевнелиев са разговаряли и по теми, свързана с енергийната сигурност и бъдещи американски инвестиции у нас.

"Това, което чухме и от съветника, е голямата амбиция на Америка да продължава да инвестира и да работи за просперитета на региона", каза президентът.

Росен Плевнелиев разговаря за инвестиции и с емира на Катар. "Голямата новина е, че с него обсъждахме не само как той да инвестира в България, а и как заедно да работим на трети пазари", каза българският държавен глава.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?