САЩ: Ще изпратим послание на Путин заради намесата в изборите

Според Москва ”заплахите” на Вашингтон са безпрецедентни

Джо Байдън
Напрежението между Москва и Вашингтон отново се усили, след като вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви, че неговата страна ще изпрати послание на руския президент Владимир Путин заради намесата му в президентските избори в Съединените щати.
 
Миналата седмица американската администрация обвини Москва в организирането на неотдавнашните хакерски атаки срещу електронни пощи на американски лидери и институции.
 
В интервю за Ен Би Си, излъчено в петък, Байдън отхвърли критиките, че Белият дом не е реагирал на опитите за намеса на Русия.
 
"Ще изпратим послание" на руския президент Владимир Путин, каза Байдън с иронична усмивка. 
 
"Имаме капацитета да го направим и посланието ще бъде изпратено", подчерта той, като уточни, че това ще стане в най-подходящия момент.
 
Попитан дали обществото ще узнае за посланието, Байдън отговори лаконично: "Надявам се, че не."
 
Вицепрезидентът на САЩ не даде повече подробности. 
 
В отговор Кремъл осъди ”безпрецедентното равнище на агресивност на САЩ”.
 
"Факт е, че непредвидимостта и агресивността на САЩ се засилват", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА "Новости". 
 
"Заплахите, отправяни срещу Москва и нашето правителство са безпрецедентни, защото се формулират на ниво вицепрезидент на САЩ", каза Песков. 
 
"На фона на следването на агресивна и непредсказуема линия трябва да вземем мерки, за да защитим своите интереси", добави той.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?