САЩ ще обявят в понеделник нови санкции срещу Русия

САЩ ще обявят в понеделник нови санкции срещу Русия

САЩ ще обявят в понеделник нови санкции срещу Русия заради предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума на 7 април, заяви Ники Хейли, постоянен представител на САЩ в ООН, в интервю пред Си Би Ей Нюз


На въпрос какви ще са последствията за "покровителите на Асад - Русия и Иран, които продължават да го защитават", Хейли отговори: "Ще видите влизането в сила на руските санкции. Министърът на финансите Мнучин ще обяви тези санкции в понеделник, ако все още още не го е направил, и ще става дума директно за всякакви компании, които се занимават с оборудване, свързано с Асад и употребата на химическо оръжие. И така мисля, че всеки ще го почувства в този момент. Мисля, че всеки знае, че сме изпратили силно послание и надеждата ни е, че те ще се вслушат в него."

 

Освен това Хейли изключи варианта за преки разговори между САЩ и Сирия за момента.

"Те не са стойностни за разговори със Съединените щати. Те не са направили нищо, освен да докарат народа си до оскотяване и да разрушат страната си. И всичко това в името на властта." Хейли добави, че САЩ ще продължат да са свързани с водените в Женева преговори, но "ние не се готвим да имаме разговор очи в очи с Асад".

Споделяне

Още от Свят