САЩ ще участват в Глобалната седмица на предприемачеството в България

САЩ ще участват в Глобалната седмица на предприемачеството в България

Посолството на САЩ в България подкрепя тазгодишната Глобалната седмица на предприемачеството, която ще се проведе от 14 ноември до 20 ноември. Заедно ще се съберат млади предприемачи, фермери, представители на професионални сдружения, както и на неправителствени и правителствени организации, които ще участват в редица инициативи, имащи за цел постигане на глобален просперитет, изграждане на сигурни общности и решаване на неотложни социални предизвикателства, съобщиха от посолството на САЩ в България.

Участниците в Програмата "Бизнес алтернативи“ на Тръста за социална алтернатива в сътрудничество с представители на посолството ще са част от събитие за изграждане на мрежа от контакти, което ще се проведе в Централния военен клуб на 17 ноември.

На следващия ден, 18 ноември, посолството организира панелна дискусия по младо предприемачество, която ще очертае перспективите пред земеделието и хранителната индустрия.

Събитието ще се състои в Американския център в Столичната библиотека на площад "Славейков“ 4А.

Началото на Глобалната седмица на предприемачеството е поставено през 2007 г. и от тогава милиони хора са участвали в огромен брой инициативи в повече от 100 страни по целия свят.

Тази година Глобалната седмица на предприемачеството се фокусира върху предприемачеството сред традиционно маргинализирани групи от населението, включително жени, младежи и малцинства. Инициативата ще популяризира предприемачеството, като една от най-възхваляваните американски ценности.

Споделяне

Още от България