САЩ възобновяват ваксинацията с ваксината на Johnson&Johnson

САЩ възобновяват ваксинацията с ваксината на Johnson&Johnson

Употребата на ваксината на Johnson&Johnson в Съединените щати трябва да бъде подновена въпреки данни за връзка между препарата и редки случаи на кръвни съсиреци. Това препоръчват експерти от американския Център за контрол и превенция заболяванията, цитирани от Ройтерс и Франс прес.

Ползите от ваксината надвишават рисковете, категорични са експертите, които изтъкват и че според разрешението на Американската агенция за контрол на храните и лекарствата препаратът може да се прилага на хора над 18 години.

Взехме решение за възобновяване на използването на тази ваксина след съответна препоръка на комисията от експерти на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, дадена след тяхно гласуване, каза директорката на агенцията Джанет Удкок.

Ръководителката на федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски обяви, че имунизирането с този препарат може да бъде възобновено незабавно.

С решение за прилагането на ваксината на Johnson&Johnson се очаква да излезе другата седмица и ваксинационният щаб у нас, тъй като се очакват допълнителни становища.

Споделяне

Още от Коронавирус