САЩ взеха 15-та титла в мъжкия баскетбол на финала на Олимпиадата

Американците не оставиха шансове на Сърбия, разбивайки я с 96:66

САЩ взеха 15-та титла в мъжкия баскетбол на финала на Олимпиадата

Мъжкият национален отбор по баскетбол на САЩ очаквано грабна третата си поредна и общо петнайста олимпийска титла на финала на Ифрите в Рио де Жанейро, които официално бяха закрити на пищна церемония в понеделник рано сутринта.

Американците разбиха тима на Сърбия с 96:66 (19:15; 33:14; 27:14; 17:23), изпращайки подобаващо треньора си Майк Кжижевски, за когото това бе последен официален мач на този пост.

Въпреки колебливото представяне на САЩ в групите на турнира, те не оставиха никакъв шанс на западните ни съседи, като известна интрига имаше само в началото на двубоя.

Кевин Дюрант отното бе над всички с 30 точки, а Демаркъс Казънс се отличи с "дабъл-дабъл" от 13 точки и 15 борби. Клей Томпсън вкара 12 точки, а Кармело Антъни, който спечели трети олимпийски златен медал, завърши със седем. Неманя Недович беше най-резултатен за сърбите с 14 точки, а Милан Мачван приключи срещата с 11 точки.

Няколко часа по-късно Олимпийските игри бяха закрити на тържествена церемония на легендарния стадион „Маракана“, на който за разлика от финала във футболния турнир, спечелен ден по-рано от домакина Бразилия, личаха доста празни места.

В официалното закриване участие взе и премиерът на Япония Шиндзо Абе, който символично прие щафетата от Рио, облечен като Супер Марио, който премина през ядрото на Земята. Следващите летни Олимпийски игри през 2020 г. ще се проведат именно в японската столица Токио.

Споделяне

Още от Рио 2016

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?