САЩ затварят палестинската мисия във Вашингтон

САЩ затварят палестинската мисия във Вашингтон

Съединените щати са уведомили палестинското ръководство за решението си да затворят палестинската мисия във Вашингтон, съобщи високопоставеният палестински представител Саеб Еракат, който осъди "опасната ескалация" на американските ответни мерки, съобщи Франс прес.

Това е последното решение от поредица мерки, взети от правителството на президента Доналд Тръмп срещу палестинското ръководство, което замрази отношенията с американските длъжностни лица след едностранното признаване от САЩ през декември 2017 г. на Ерусалим за столица на Израел.

"Американски служител ни уведоми за решението за затваряне на палестинската мисия в САЩ", каза в изявление вторият по ранг човек в Организацията за освобождение на Палестина (ООП).

"Става дума за нова илюстрация на наказателната политика, използвана от правителството на Тръмп срещу палестинския народ, според която вече беше съкратена финансовата помощ за хуманитарни дейности, включително в секторите на здравеопазването и образованието", каза той.

"Тази опасна ескалация показва ясно, че САЩ се опитват да разрушат международната система, за да прикрият израелските престъпления", добави Еракат.

Споделяне

Още от Свят