Състав на Софийски апелативен съд ще се произнесе в 30 дневен срок по делото "Лайф Чойс интернешънъл"

Състав на Софийски апелативен съд с председател Галина Тонева изслуша пледоарията на адвоката на канадския гражданин от български произход Майкъл Капустин, бивш директор на "Лайф Чойс интернешънъл"АД осъден от Софийския градски съд на 23 години за присвояването на 260 млн. стари лева чрез измама от 2861 вложители.

След изслушването на пледоарията съдът заяви, че ще се произнесе в законовият срок от 30 дни. Делото беше върнато за разглеждане на САС от Върховния касационен съд, който не беше съгласен с решение на предишният състав на апелативния съд, преквалифицирал обвинението и намалил присъдата на 9 години.

В своята пледоария адвокат Луканов оспори графологичната експертиза на подписа на Капустин под няколко банкови документа и каза, че по този процес са налице редица процесуални нарушения. Всички събрани доказателства по делото могат да бъдат оспорени каза пред съда адвокатът на Капустин.

Според него присъдата на Капустин е завишена и противоречи на международното право.

Съдът даде думата за защита и на Майкъл Капустин, който обвини прокуратурата в укриването на 61 папки с банкови документи с решаващо според него значение за делото. По неговите думи следователят по делото Стефчо Георгиев публично го е оклеветил пред обществото.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?