Състоянието на най-тежко ранения работник в Костенец се подобрява

Общината ще работи и през уикенда, за да приема жалби на потърпевши и да описва щетите

Снимка: БГНЕС

Състоянието на най-тежко пострадалия работник при взрива във военния завод "ТЕРЕМ" в Костенец преди ден вече е стабилизирано и животът му е вън от опасност, съобщи директорът на болница "Света Анна" д-р Николай Добрев пред бТВ.

"Томографското изследване не показва нарушения, които да изискват оперативна интервенция", обясни лекарят, уточнявайки, че 42-годишният мъж ще остане под наблюдение.

Другите трима от пострадалите във военния завод, които бяха настанени в болницата, са в относително добро състояние. Двама от тях са в Клиниката по ортопедия и травматология. Те имат наранявания по крайниците – единият е със счупен крак, другият – със счупени ръка и крак.

"Третият е приет в неврохирургичната клиника с лекостепенна черепно-мозъчна травма и рана на главата", добави д-р Добрев.

Късно вечерта в петък кметът на Костенец – Радостин Радев, е бил на посещение при тримата по-тежко пострадали работници в болница "Света Анна", съобщи Нова телевизия.

Те разказали, че унищожаването на боеприпасите се извършвало на външна площадка. Заради удара от взривната вълна са пострадали работниците, които по това време са влизали или излизали от приходящите сгради. Един от служителите е бил ударен от врата, излетяла от ударната вълна, а другите двама са с порезни рани от счупени прозорци.

Междувременно от общината в Костенец съобщиха, че администрацията ще работи и през уикенда, за да може всички жители с щети по къщите си, да подадат жалби и комисия да опише щетите им.

При поредния взрив във военен завод за ремонт и утилизиране на боеприпаси в петък пострадаха десетима работници, а на над 40 къщи бяха нанесени щети. За щастие при инцидента нямаше загинали.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?