Съветът по етнически въпроси се отчете за помощта от Световната банка

Половин милион долара са усвоени по проект "Интеграция на етническите малцинства" на Световната банка. Две години Националният съвет по етнически и демографски въпроси към Министерския съвет работи по проекта. Това съобщи днес Метин Казак, началник на кабинета на министър Неждет Моллов, цитиран от БТА.

Проектът е осъществен с безвъзмездната финансова помощ на Световната банка. Създадена е мрежа от експерти по етническите и демографски въпроси в почти всички области на страната без София - град и Бургас, каза секретарят на Съвета Михаил Иванов.

Програмите на 22 общински съвета по тези въпроси са били обновени, а областните съветниците са минали компютърен курс на обучение. В областните центрове на съвета са купени компютри, създадена е интернет-мрежа между всички звена на съвета, каза още Иванов.

От съвета отчетоха организирането на 7 семинара на тема "Публичност, малцинства и медии" в различни региони на страната. Журналисти от национални и регионални медии са обсъждали проблемите на малцинствата, отразяването им в медиите и присъствието на представители от малцинствата в медиите.

Създаден е и интернет-портал, който представя дейността на съвета, проекти, по които неправителствените организации на малцинствата могат да кандидатстват, донори и др., както и бюлетин на съвета на същата тема, допълни Иванов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?