Съветът по развитие на регионите към президента започва работа

Първото заседание на Съвета за развитие на регионите и национална инфраструктура към президента ще се проведе в сряда. Той ще работи по шест ключови направления, които ще се финансират с европейски средства през периода 2014-2020 г. Това са транспортна инфраструктура, техническа инфраструктура във водния сектор, електронното управление, енергийна ефективност и жилищна политика, създаване на предпоставки за балансирано градско развитие и иновации и конкурентноспособност на малките и средни предприятия.

Участие в дейността на съвета ще вземат редица политици - министри, заместник-министри, областни управители, представители на синдикални, работодателски и неправителствени организации, народни представители.

На първото заседание на президентския съвет са поканени са икономическият екип на правителството - финансовият министър Симеон Дянков, икономическият му колега Делян Добрев, земеделският министър Мирослав Найденов, както и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Със заседанието реално започват да функционират сформираните към държавния глава формати за дискусия по националните приоритети. В подкрепа на работата на Росен Плевнелиев ще заседават още пет съвета: правен, по образованието, по външна политика и отбрана, икономически и културен. На 3 май 2012 г., ще се проведе първото заседание на Съвета за икономическо развитие и социални политики. Основният му фокус ще бъде обсъждане на мерки за насърчаване на конкурентоспособността и инвестициите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?