Съветник на агроминистъра му става заместник на мястото на уволнения заради чумата

Новият зам.-министър на земеделието Янко Иванов, сн. МЗХГ

Съветник на земеделския министър, назначен на този пост в началото на юли, се издига до негов заместник на мястото на уволнения заради скандалите покрай избиването на дребен добитък заради чумата Цветан Димитров. Димитров бе дългогодишен заместник-министър на земеделието, отговарящ за животновъдството, но бе отстранен заедно с още трима служители на ведомството, след като ескалира напрежението с избиването на животни и компенсацията за щетите.

Министър-председателят Бойко Борисов е назначил в четвъртък Янко Иванов за заместник-министър на земеделието, храните и горите, съобщиха от правителствената информационна служба.

Янков е завършил ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина, а по-късно работи като доцент и директор в Централния научноизследователски ветеринарномедицински институт в София. Бил е последователно зам.-генерален директор и генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба към министерството на земеделието, а по-късно става и регионален координатор за Балканите по проект за “Предотвратяване на пандемията от птичи грип”, финансиран от ФАО към ООН. Член на Научната група към ЕК за борба с шапа и зам.-председател на Изпълнителния комитет на групата. Работил е в продължение на 10 години като ръководител на различни проекти, финансирани от ЕС за борба с болестите по животните в Сърбия, Турция, Косово и др. държави.

В началото на юли става съветник на земеделския министър Румен Порожанов, а сега и негов заместник.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?