Съветник на френския премиер уволнен заради секс скандал

Висш съветник на френския премиер Жан Пиер Рафарен подаде оставка след като съдът го обвини, че е търсил сексуални услуги от малолетна проститутка.

Съветникът по комуникациите на премиера, Доминик Амбиел, беше арестуван в понеделник през нощта в голям парижки парк.

Отхвърляйки обвинението, Амиел каза, че подава оставка заради уважението си към премиера. Срещу него е повдигнато и обвинение за обида на полицаи.

В съобщение от кабинета се казва, че оставката на Амбиел е приета.

Полицията каза, че е спряла колата на Амбиел в понеделник през нощта близо до Булонския парк, който е известно свърталище на проститутки - както мъже, така и жени.

Седемнадесетгодишното румънско момиче, което било в колата, казало на полицията, че Амбиел ѝ е плащал няколко пъти за няколко сексуални услуги, съобщава френският вестник Монд.

Амбиел обаче каза, че момичето избягало от кавга с друга проститутка и скочило в неговата кола, когато той бил спрял на светофара.

Ако бъде признат за виновен в търсене на сексуални услуги от малолетни и обида на полицията, Амбиел вероятно ще влезе в затвора за три години, както и ще трябва да плати глоба от 45000 евро.

Съгласно френското законодателство всяко лице под 18 години е малолетно.

Амиел беше нает от премиера Рафарен, за да работи за подобряване на медийния образ на правителството. Преди това той е бил телевизионен продуцент и преподавател.

Би Би Си припомня, че дясно-центристката партия на Рафарен все още се възстановява от тежкото поражение на местните избори миналия месец.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?