Съветник на премиера: Какво виждат в огледалото собствениците на бТВ и Нова след среща с Пеевски?

Севделина Арнаудова

"Какво виждат в огледалото собствениците на БТВ и Нова след среща с Пеевски? За какво чакаше пред кабинета на премиера Лозан Панов и защо сега отрича контактите си с него? Забравихте ли, че Ченалова е подсъдима?"

Тези въпроси публикува в личния си профил във Фейсбук медийният съветник на премиера Севделина Арнаудова в събота, след като бе включена по телефона в ефира на Нова телевизия, за да коментира срещата на Бойко Борисов с българи в Лондон.

Въпросното събитие мина доста изнервено, като министър-председателят не отговори на редица въпроси, свързани с доклада на ЕК, съдебната реформа, забогатяването на Делян Пеевски, „Яневагейт“, скандала с есемеса до председателя на Върховния касационен съд и други.

"За Делян Пеевски във вашето студио поне десет пъти е отговарял. Много удобно се вади от контекста за "Шпигел", за Пеевски и т.н.", коментира в събота Арнаудова по повод цитирания в медиите въпрос на присъствал на срещата, който попита Борисов дали вижда депутата от ДПС, когато се погледне в огледалото.

"Срещата на премиера с българите в Лондон протече в лош тон, съпроводен с много агресия и тон за тази агресия даде една дама, която подвикваше и крещеше. Тази дама е доста активна сред симпатизантите на "Атака". Всеки може да пита, каквото поиска, но ако чака отговор, трябва да даде възможност този отговор да се чуе", каза още Севделина Арнаудова.

Според нея "целта беше премиерът да бъде изваден от равновесие". Преди ден тя заяви във Фейсбук, че срещата в Лондон е преминала по сценарий, подготвен по "учебниците на КГБ", посочвайки, че част от задалите въпроси са активисти на "Атака" и БСП.

"Аудиторията в българското посолство в Лондон беше доста граждански ангажирана и доста критична. Тя засипа премиера с въпроси. Не мисля, че е имало подготвен сценарий за случилото се в посолството", коментира преди нея кореспондентът на Нова телевизия в Лондон Николай Барулов.

По думите му "в залата имаше българи, които са студенти в Оксфорд и Кеймбридж, високо образовани и интелигентни хора. Те задаваха сериозни въпроси по важни теми".

Междувременно бившият външен министър и настоящ депутат от БСП Кристиан Вигенин също коментира темата във Фейсбук, припомняйки, че и той е имал проблеми със сънардниците ни в Лондон:

"Януари 2014 като министър бях в Лондон. Имах среща с българската общност. Беше трудна среща, имаше агресивни въпроси, някои бяха предварително подготвени за провокации. И какво от това? Политикът трябва да е готов да бъде разпънат на кръст. Нито съм правил драми, нито съм се сърдил на някого. Затова и не разбирам тоя плач, че свободни българи нарушили комфорта на Борисов. По-добре да свиква!"

Споделяне

Още по темата

Още от България