Съветник на Семерджиев оглавява Надзорния съвет на НЗОК

Съветник на Семерджиев оглавява Надзорния съвет на НЗОК

Д-р Михаил Христов, който съветник на служебния здравен министър Илко Семерджиев, е определен за председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). С одобрени от правителството промени в състава на Надзорния съвет за представители на държавата са определени още Любомир Гайдов и Стоян Стоянов.

Те ще заменят представителите на бившото правителство д-р Ваньо Шарков, д-р Бойко Пенков и Димитър Евлогиев.

Д-р Михаил Христов е лекар – специалист по ортопедия и травматология. Бил е началник на отделение по ортопедия и травматология и ръководител в извънболничната помощ. В периода 1999-2000 г. е началник на отдел в НЗОК, а след това, до 2007 г., ръководи
Регионалния център по здравеопазване – София. Има опит в областта на доброволното здравно осигуряване и като държавен служител в администрациите на агенция “Медицински одит“ и Изпълнителната агенция по трансплантация. Към настоящия момент е съветник на министъра на здравеопазването.

Любомир Гайдов е заместник-министър на здравеопазването. Има висше юридическо образование. От 1992 г. е заемал различни длъжности в администрацията, включително ръководни. От 2007 г. е съдия в Административен съд – София област, а от есента на 2016 г. – във Върховния административен съд.

Стоян Стоянов има висше икономическо образование и квалификация по здравен мениджмънт. В периода 1999-2006 г. е директор на дирекция „Бюджет и финанси“ в Министерството на здравеопазването. Бил е също главен секретар на министерствата на труда и социалната политика и на културата – длъжност, която заема в момента в Министерството на здравеопазването.

Споделяне

Още от България