Съветник на Тръмп практически призна победата на Байдън и обеща "професионален преход"

Съветникът на президента Доналд Тръмп по националната сигурност Робърт О'Брайън

Съветникът на президента Доналд Тръмп по националната сигурност Робърт О'Брайън обеща "много професионален преход" към администрацията на новоизбрания президент Джо Байдън в интервю, излъчено в понеделник, въпреки че Тръмп продължава невярно да твърди, че е спечелил изборите на 3 ноември, предаде Асошиейтед прес.

Говорейки пред Глобалния форум по сигурността, съорганизатор на който е и Катар, О'Брайън няколко пъти спомена предстоящия преход (към новата администрация) и посочи неотдавнашните мирни споразумения, които Бахрейн, Судан и ОАЕ постигнаха с Израел, като "голямо постижение на президента, с което той ще се оттегли от властта".

Изказването на Робърт О'Брайън е едно от най-категоричните признания досега от високопоставен служител на администрацията, че Байдън е спечелил изборите.

"Ако тандемът Байдън-Харис в крайна сметка бъде обявен за победител, а нещата очевидно изглеждат така сега, ние ще осъществим един много професионален преход от Съвета за национална сигурност. Това не подлежи на съмнение", каза съветникът на Тръмп.

О'Брайън посочи, че щафетата между две администрации е предавана много пъти успешно и мирно, дори и в най-сложни периоди.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?