Съветник откри пропаганда на ГЕРБ в столична поликлиника

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев е отправил питане до столичния кмет Йорданка Фандъкова относно политическа пропаганда на ГЕРБ в страницата на един от диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) в София.

На интернет страницата на ХХ ДКЦ – София, който е общинско дружество под контрола на Столична община, Кадиев е открил текст, при който първата буква на всеки ред с удебелен шрифт изписва абревиатурата “ГЕРБ” във вертикална линия.

Според Кадиев това е “тежък морален инцидент“ и нарушава наредба на общината, според която агитационни и пропагандни материали могат да бъдат поставяни само на определени места.

“Пациентите на нито едно лечебно заведение в страната не би трябвало да се делят по политическа принадлежност, нито да бъдат политически агитирани при посещение в болниците“, посочва той в обясненията към питането си.

Кадиев пита Фандъкова дали смята, че подобен вид пропаганда е допустима и какви действия ще предприеме. Явно веднага след отправянето на питането, действия са били предприети, тъй като изгледът на началната интернет страница на поликлиниката вече е променен.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?