Съветникът на Плугчиева се размина с шефския пост в САПАРД

Съветникът на вицепремиера по еврофондовете в областта на земеделието Свилен Колев се размина с поста ръководител на предприсъединителната програма САПАРД, след като в понеделник късно вечерта за такъв бе избран конкурентът му Георги Желев – бивш шеф на Банка ДСК и член на ръководствата на ОЗК “Гаранция” и ПОК “Родина”. Това е решена на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд “Земеделие“.

Заповедта за назначението на Желев на шефското място в САПАРД и за за.-директор на земеделския фонд ще бъде подписана още във вторник от земеделския министър Валери Цветанов, за да може възможно най-бързо да се отпушат субсидиите по финансираните от САПАРД проекти. Плащането на парите бе блокирано след оставката на предишния шеф на програмата Константин Паликарски, който напусна заради конфликти с директора на фонда Ализан Яхова.

Първоначално се очакваше постът да бъде даден на съветника на Плугчиева, но се оказа, че той не е съгласувал участието си в конкурса с шефката си, която пък вече има последната дума за ключовите назначения по европрограмите, и бе освободен от службата си при нея.

Споделяне

Още от Бизнес