Съветници и бивши депутати в листите на БСП в София

В тях попадна и икономическият министър в правителството на Виденов

Общински съветници и доскорошни депутати заеха избираемите места в кандидатдепутатските листи на БСП в София. По-рано през седмицата водачите на листите бяха определени от Националния съвет на партията.

В 23-ти избирателен район, в който влизат районите Младост, Триадица, Панчарево, Красно село, Лозенец и Студентски, след водача Жельо Бойчев се нарежда бившият депутат и бивш зам.-министър на образованието в правителството на тройната коалиция Ваня Добрева. Трети е общинският съветник Георги Кадиев, а след него се нарежда икономическият министър в правителството на Жан Виденов Румен Гечев. Следват Страхил Ангелов от организацията в район ”Витоша”, директорът на 125-то СОУ в "Младост" Елена Анастасова, общинският съветник Милка Христова и бившият съветник Гергана Алексова.

В 24-ти многомандатен избирателен район, който обхваща районите Средец, Оборище, Подуене, Кремиковци, Искър, Сердика, Възраждане и Слатина, след водача Петър Курумбашев се нарежда общинският съветник Георги Свиленски. Третият и четвъртият в листата са също общински съветници - Борис Цветков и Росен Малинов, а след тях е бившият шеф на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков, следван от бившия евродепутат Атанас Папаризов.

В 25-ти избирателен район, който включва районите Люлин, Овча Купел, Красна Поляна, Илинден, Нови Искър, Надежда, Банкя и Връбница и където води лидерът на левицата Сергей Станишев, втори ще бъде издателят на вестник "Дума" Николай Малинов.

Следва бившият депутат Валя Богданова и Деница Златева, която е член на Изпълнителното бюро на БСП.

Като водач на една от софийските листи Желю Бойчев заяви, че победата на БСП минава през победа над ГЕРБ в София, защото именно от столицата е започнал възходът на Бойко Борисов и на партията му.

"Победата на БСП на тези избори минава през победа на БСП над ГЕРБ в София. Създаването и възходът на ГЕРБ започна от София. Сега ние трябва да сложим политическия край на Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ с София и това е нашата най-голяма отговорност, която имаме пред избирателите. Ние трябва да покажем и да разкажем истинската същност на управлението на ГЕРБ", призова съпартийците си Бойчев.

Общинският съветник  Георги Кадиев изрази недоволство от начина на подреждане на листите като нападна Корнелия Нинова, която води листата в София област. Кадиев каза, че тя няма да свърши добра работа. Според "червения" общинар партията била загубила скорост в последните месеци.

Подредена бе и листата на партията в Пловдив, където след водача Стефан Данаилов второто място е отредено за коалиционна и гражданска квота, на трето място е доц. д-р Илия Баташки, четвърти – Красимир Мурджев, а след него Захари Георгиев. Шестото място е за инж. Калин Милчев от Младежкото обединение на партията.

БСП във Видин, където водач е Михаил Миков, утвърди 11 номинации за депутати, сред които са председателят на областната организация на БСП Филип Попов, председателят на БСП в Белоградчик Марияна Попова, зам.-кметът на Брегово Николина Ванчева, Добромир Тодоров, бивш депутат от БСП, Марияна Кръстева, лекар и др.

През следващата седмица Националният съвет на БСП ще утвърди окончателно листите за народни представители с възможни размествания в така предложената подредба. Съгласно приетото по-рано решение третите места в листите в трите софийски района са запазени за коалиционни партньори или за гражданска квота.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013