Съюзници на Навални призоваха да се гласува за компартията

Алексей Навални

Съюзници на вкарания в затвора руски опозиционер Алексей Навални призоваха днес руснаците да гласуват за комунистическата партия на парламентарните избори тази седмица, за да се влоши изборният резултат на управляващата партия "Единна Русия", предаде Ройтерс.

Кампанията на Навални за "умно гласуване" има за цел да засили резултатите на политическите сили, които могат да се противопоставят на "Единна Русия", която в момента разполага с три четвърти от местата в долната камара на руския парламент и доминира руския политически живот.

Инициативата е едно от малкото неща, които могат да направят Навални и неговите съюзници, за да повлияят на резултата от изборите. Опозиционерът е в затвора, а свързаните с него организации бяха обявени за "екстремистки" и поставени извън закона.

"Милиони хора в Русия мразят "Единна Русия", заяви във видеоклип съюзникът на Навални Алексей Волков, като представи списък от кандидати, явяващи се на изборите, които според екипа на Навални имат най-голям шанс да победят кандидатите на "Единна Русия". Повечето от тези кандидати са от Комунистическата партия на Руската федерация.

"Обяснете на всички, които са недоволни от случващото се в страната, че трябва да отидат и да гласуват на тези избори", каза още Волков.

Споделяне

Още от Свят

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?