Създават се помирителни комисии за енергийни и финансови спорове на потребители

В Комисията за защита на потребителите са предприети действия за сформиране на четири вида специализирани помирителни комисии за решаване на потребителски спорове в следните сектори: енергетика, транспорт, телекомуникации и финансови услуги. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при срещата си в четвъртък с националния омбудсман Константин Пенчев. Целта е да се улесни решаването на потребителските спорове и да се избегнат евентуални съдебни дела, обясниха от Министерството на икономиката и енергетиката.

 

По думите на Стойнев в помирителните комисии ще участва и представител на съответната регулаторна комисия. Например за решаване на спорове с енергийни дружества ще помага член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, за спорове с телекомите – от Комисията за регулиране на съобщенията, за претенции към банките – от Комисията за финансов надзор

 

Гражданите в своите искания могат да намерят отговорите не чрез улицата, а чрез авторитетни и отговорни институции, каквато е и тази на омбудсмана, заявил Стойнев, цитиран от пресцентъра си.

Споделяне

Още от България