Сбъркана банкова сметка в съобщение на МВР за новите документи

Близо едно денонощие в съобщение на сайта на МВР е стояла информация със сгрешен номер на банковата сметка на СДВР, забелязаха читатели на Mediapool в петък.

В четвъртък от пресцентъра на вътрешното министерство бе оповестено, че паспортните служби в София създават временна организация за улеснение на гражданите, които подменят документите си за самоличност, като ще работят и в събота и неделя от 9 до 16 часа.

Tъй като обаче от министерството са очаквали, че през почивните дни едва ли банковите клонове в районните управления ще работят, от Дирекция "Български документи за самоличност" съветваха гражданите, които се канят да се възползват от услугата в събота или неделя, да внесат необходимите такси в петък.

За целта в съобщението бяха добавени и банкови сметки. Оказва се обаче, че в банковата сметка на СДВР са сбъркани две цифри.

Грешката е открита в петък преди обед и скоро след това – поправена. Засега не е ясно дали има граждани превели пари на погрешната сметка.

По-късно в петък от МВР съобщиха, че банковите клонове във всички паспортни служби в София ще работят през уикенда, тъй че гражданите ще могат да внесат такса за издаването на нови документи за самоличност от 9 до 16 часа.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?