Сблъсъци между афганистанци и сирийци в приют за бежанци в Хамбург

Сблъсъци между афганистанци и сирийци в приют за бежанци в Хамбург

Сблъсъци избухнаха между афганистанци и сирийци, настанени в приют за бежанци в град Хамбург, Северна Германия - поредно свидетелство за напрежението в приемните центрове, съобщиха германски медии, цитирани от Франс прес в четвъртък.

В стълкновенията, продължили до късно през нощта, са участвали общо около 200 души, посочват агенция ДПА и местният вестник "Хамбургер моргенпост". Няколко души са ранени, но точният им брой не е известен, допълват двата източника. Около 50 полицаи са били изпратени на място да възстановят реда.

Причината за конфликта още не е ясна, но според "Хамбургер моргенпост" бежанците се скарали за използването на душовете. Вестникът цитира пожарникари, според които двете групи се нападнали взаимно с железни пръти и камъни. Потрошени били столове и легла.

Напоследък в Германия на няколко пъти бе съобщено за сблъсъци в центрове за бежанци или мигранти в резултат на свръхнаселеността на тези места и на стреса, преживян при пътуването. Във вторник при сбиване между сирийци и пакистанци в източногерманския град Дрезден пострадаха двама души, а 14 бяха ранени в приют близо до Касел, където се стигнало до ръкопашен бой между 70 пакистанци и 300 албанци. Сред ранените имало и трима полицаи.

Споделяне

Още от Европа

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?