Сблъсъци между бунтовнически фракции в Алепо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бунтовнически фракции влязоха в сблъсък помежду си в сирийския град Алепо, но стълкновенията затихват и се полагат усилия за уреждане на спора, заявиха техни представители, цитирани от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Представител на групировката "Фастаким" заяви, че бойци на "Джабхат фатех аш Шам", "Нур ад дин аз зинки" и "Абу Амара" са се опитали да завземат нейни позиции и оръжия. "Джабхат фатех аш Шам" е джихадистка групировка.

Представител на "Нур ад дин аз зинки" каза, че сблъсъците са приключили и се полагат усилия за уреждане на спора между бунтовническите фракции.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека заяви, че сблъсъците са избухнали в квартали близо до фронтовата линия с контролираните от правителството райони в Алепо.

"Нур ад дин аз зинки" и "Фастаким" са едни от най-големите бунтовнически фракции в Алепо, част от Свободната сирийска армия.

От "Фастаким" казаха, че са задържали един от командирите на "Нур ад дин аз зинки" и обвиниха "Нур ад дин аз зинки" в опит да унищожи фракцията им.

Ислямистките групировки и фракциите от Свободната сирийска армия участват в офанзивата срещу контролираната от правителството западна част на Алепо. Започналото миналата седмица настъпление отчасти има за цел да разкъса обсадата около контролираната от бунтовниците източна част на града, но не постига особен напредък въпреки някои успехи в началото.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят