Сблъсъци между "жълтите жилетки" и полицията в Париж

Сблъсъци между "жълтите жилетки" и полицията в Париж
До сблъсъци между демонстранти от движението на "жълтите жилетки" и полицията се стигна в събота в Париж. Органите на реда са използвали сълзотворен газ срещу протестиращите,  предаде Асошиейтед прес.
 
Пострадали са двама демонстранти и двама полицаи. Протестиращ е бил тежко ранен - при избухване на граната със сълзотворен газ е била откъсната ръката му.
Демонстранти са хвърляли камъни и бутилки по униформените. Част от "жълтите жилетки" са се опитали да прескочат загражденията и да проникнат на територията на Националното събрание, но служителите по сигурността им попречиха.
 
Френските "жълти жилетки" излизат на протести за 13-и пореден уикенд. По данни на властите десет демонстранти са задържани за нарушения на реда.
 
Основната колона протестиращи, наброяваща над 1000 човека, тръгна от "Шанз-Елизе" към река Сена и стигна до Айфеловата кула. Там "жълтите жикетки" запалиха автомобил на френската система за определяне нивото на терористична заплаха Вижипират (Vigipirate). След това Айфеловата кула беше затворен за посетители. 
Споделяне

Още от Европа

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?