Сблъсъците в палестинския лагер в Ливан взеха нови 14 жертви

Най-малко 14 души загинаха при нови сблъсъци между ливанската армия и палестинската ислямистка групировка Фатах ал Ислам в палестинския бежански лагер Нахр ал Баред в Северен Ливан, предаде в петък ББС.

Източници от ливанските сили за сигурност съобщиха, че са загинали най-малко двама и са били ранени 18 войници. Те не уточниха дали останалите 12 жертви при сраженията в бежанския лагер са бойци на Фатах ал Ислам или цивилни лица.

Стълбове дим се издигаха над лагера, където екстремистите са обсадени от ливанската армия вече близо две седмици.   

По-рано през деня ливанска телевизия съобщи, че десетки танкове и бронетранспортьори са започнали операция срещу барикадиралите се в Нахр ал Баред ислямисти. Според други местни медии целта на операцията е да бъде овладян главният щаб на Фатах ал Ислам. Телевизия „Ал Арабия” обаче съобщи, че ливанската армия е овладяла снайперистки позиции на групировката.

По информация на ООН около 25 хил. души избягаха от лагера, но все още част от бежанците са останали блокирани вътре. Хуманитарни организации също изразиха притеснение за безопасността на хората, които все още се намират в подслона.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?