СБЖ: С избора на Владков БНТ се тласка преднамерено към криза

След неудачното издигане на Иван Бориславов за ръководител на БНР и на Стоян Чешмеджиев - на БТА, с избора на генерален директор на БНТТ се създава впечатлението, че още една обществена медиа се тласка преднамерено към криза. Това се казва в декларация на Съюза на българските журналисти, в която СБЖ апелира към репортерите от всички медии да проявят солидарност с колегите си в държавната телевизия. Призоваваме ги с информация и анализи да държат будно общественото мнение, докато проблемът бъде решен в интерес обществото, се казва в декларацията.

Съюзът изразява загриженост във връзка с избора на СЕМ на генерален директор и обявява, че това е направено въз основа на неясни за обществото критерии и в изключително кратък срок. Отново беше пренебрегнато мнението на синдикатите и творческите организации в една национална медиа, се казва в декларацията.

Според СБЖ, особено драстична е била липсата на реална оценка за постиженията на кандидатите в тяхната творческа и управленска биография и за техните възможности.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: