Сдружение организира протест на плажа Корал

Преди седмица министърът на туризма Николина Ангелкова направи проверка на плажа Корал

Граждани организират протест в защита на плаж Корал край Лозенец. Демонстрацията ще е тази събота от 17 часа на плажа, а организатор е гражданското сдружение "Да запазим Корал".

Повод за протеста са зачестилите проверки на плажа от общински власти, полиция и самия министър на туризма Николина Ангелкова.

Преди седмица палатките на къмпингуващи на Корал бяха претърсени от полиция посред нощ, след като по-рано през деня имаше проверка и в присъстваието на Ангелкова. Тогава почиващи на плажа се оплакаха от претърсване на багажа им по време на среснощната проверка и арогантно поведение на министъра на туризма по-рано, като я обвиниха в "мутренско поведение".

От сдружението определят проверките като "терор, натиск и репресии".

"Свидетели сме на грубо потъпкване на гражданските ни права дори от министри и държавни институции. Природата е единствено предмет, ресурс и тема за плячкосване, с активното съдействие на държавните институции", пише в призива за протест.

Спането на палатка е по-голямо престъпление от това "да заграбите хиляди декари пясъчни дюни от държавата и върху тях да издигнете незаконните си хотeли", заявяват организаторите на протеста.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?