Сдружението "22 септември" става партия и ще участва в предстоящите избори

Евгений Михайлов

Сдружението "22 септември" ще стане партия, ще участва на предстоящите предсрочни избори и ще си сътрудничи с ГЕРБ.

Сред инициаторите са операторът Евгений Михайлов, писателката Теодора Димова, поетът Едвин Сугарев, психиатърът Любомир Канов, композиторът Алексадър Кипров. Те настояват за нова конституция, за лустрация за бившите ръководни кадри на БКП и сътрудниците на ДС, както и за въвеждане образователен ценз заедно със задължителното гласуване

"Обръщаме към всички, които припознават тези ценности, които искат край на управлението на задкулисието, край на управлението на олигархията, край на управлението на ДС чрез партиите, производни на нея - БСП, ДПС и другите мутанти”, заяви Евгений Михайлов.

"Искаме да има съдебна система, която да е в защита на гражданите и която да поставя престъпниците на място, искаме да има прокуратура, която да е зависима от интересите на държавата и от интересите на гражданите и да бъде държавен обвинител, а не прокуратурата, която независимо прави безобразие след безобразие в последните години. Искаме да се осъществи това, което се нарича възмездие за престъпленията, за политическите престъпления, за криминалните престъпления. Искаме неща, които са невъзможни без изработване на нова конституция, без да бъдат променени основните правила в държавата", допълни Михайлов.

Едвин Сугарев заяви, че новата партия никога не би си сътрудничила с ДПС и БСП, но не изключи политически диалог с ГЕРБ. Самият той участва в откриването на предизборната кампания на ГЕРБ за евровота.

Споделяне

Още от България