СДС, ДСБ, АБВ и "Движение 21" губят партийните си централи

СДС, ДСБ, АБВ и "Движение 21" губят партийните си централи

Областната управа в София започва да изпраща съобщения до партиите, които не преминаха бариерата за влизане в парламента и поради тази причина губят партийните си централи. Според Закона за политическите партии те трябва да освободят сградите, в които се намират централите им, до един месец след получаване на известията.

Сред сградите държавна собственост, които трябва да бъдат освободени, са тези на СДС - "Раковска" 134, и на ДСБ - "Витоша" 18, с вход откъм ул. "Кърниградска". АБВ ще напусне централата си - втори етаж на ул. "Врабча" №23 и "Движение 21" - четвъртия етаж от сграда на ул. "Витоша" 12.

"СДС, ДСБ, Движение 21, АБВ са такива политически сили, които досега бяха парламентарно представени и по закон наемаха държавно имущество", заяви областният управител на София Диана Тонова пред БНР.

По думите ѝ договорите с тях ще бъдат прекратени. "Те са сключени с едномесечно предизвестие и с уговорката помещенията да бъдат доброволно освободени", обясни Тонова.

"Представителство в Европейския парламент не дава основание за предоставяне на държавен имот. Никаква разпоредба не дава такава правна възможност", категорична е Тонова във връзка с факта, че някои от тези партии имат евродепутати.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?