Иван Костов:

СДС е раздиран от две центробежни сили – Синята коалиция и ГЕРБ

СДС е раздиран от две центробежни сили – Синята коалиция и ГЕРБ

Съюзът на демократичните сили е раздиран от две центробежни сили - едната по посока на Синята коалиция, другата по посока на ГЕРБ, коментира в събота лидерът на ДСБ Иван Костов.  

”Синята коалиция не е свършила”, заяви той пред Дарик радио и посочи, че предстоят разговори със съюз "Единство" на Надежда Нейнски. В коментар на обвиненията, че той е напусна СДС, именно когато Надежда Нейнски е  станала партиен лидер, а сега ще се събират, Костов каза, че в тези твърдения има лесна за разобличаване измама.

”Ние сме се събрали през 2009 година, Надежда е наш, а не на СДС европейски депутат, защото СДС не беше регистрирана за изборите за Европейски парламент. Така че ние още тогава направихме общи избори, тя спечели изборите в рамките на Синята коалиция, оглави листата и без СДС да бъде регистриран на изборите, ние я избрахме за свой европейски депутат, така че това е малък шмекерлък", коментира Костов.

Според него тази година оставя зад себе си засилваща се деморализация на обществото, огорчение и  разочарование. Според него няма положителни очаквания, което пречи за инвестиции, потиска потреблението и практически България не може да тръгне напред, да увеличава доходите и заетостта.

От своя страна Надежда Нейнски заяви, също пред Дарик радио, че Синята коалиция трябва да се развие до единна политическа формация.

Според нея това е било и очакването на хората, когато политическият съюз между ДСБ и СДС е бил създаден.

”Цялата бъркотия в десницата произтича от това всеки един да докаже, че е бил прав. Иначе логично е да кажа, че аз през тези години никога не напуснах и не изневерих на СДС, не позволих да се търгува СДС. И понеже ми е дълга политическа кариера, това, което твърдя може да бъде илюстрирано с конкретни примери", коментира Нейнски.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?