СДС-Габрово със запечатани стаи след напускането на ръководството

Петте стаи, с които СДС-Габрово разполага за своята партийна работа, са запечатани до назначаването на служебно ръководство. През последните две седмици 9 от 12-те членове на областното ръководство на СДС подадоха оставки и напуснаха партията. От СДС се оттеглиха и членовете на общинските ръководства на партията в Габрово и Севлиево.

Временното затваряне на офиса е било извършено от Тодор Ганчев от Севлиево, заместник-председател на областния съвет на партията, съобщи Асен Найденов, председател на областното ръководство в оставка.

Причината за запечатването на помещенията е, че в момента няма легитимно ръководство на областната и общинската структура на СДС, поясни Асен Найденов пред БТА. Според него извършените действия са принципни, станали са с негово съгласие и се извършват, за да се съхрани имуществото на партията.

Предстои изготвянето на приемо-предавателен протокол на имуществото и назначаване на служебно ръководство на СДС от централата в София.

През тази седмица местните клубове на СДС "Ивайло" и "Цанко Дюстабанов" са напуснали партията с решение да се присъединят към формацията на Иван Костов, когато бъде създадена.

Други 8 клуба в града са се разпаднали след масово напускане на членове. В периода на провеждане на местните избори през октомври 2003 г. в града са били регистрирани 19 клуба на СДС, допълниха от ръководството в оставка.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?