СДС готви нов вот на недоверие срещу кабинета

В стремежа да увеличи подкрепата си за евроизборите и да се представи за автентичната дясна опозиция, СДС обяви във вторник, че подготвя нов вот за недоверие срещу правителството на тройната коалиция. Той ще е за икономическата и социалната политика, в която през последните дни доминиращата правителството БСП отчете големи успехи и набеляза актуализация.

Самото внасяне на вота ще стане след изборите на 20 май.

От СДС обявиха още, че БСП съвсем целенасочено “опошляват” и подменят предизборния дебат с цел да отвлекат вниманието на обществото от своето “управленско безсилие”.

“Румен Овчаров е лош министър на енергетиката, но в същото време може да се каже, че той изобщо отсъства в икономиката. Емилия Масларова от своя страна не вдъхва никакво доверие на хората, които живеят под линията на бедността”, обясни лидерът на партията Петър Стоянов.

От СДС обявиха, че вотът на недоверие за провала в здравеопазването, внесен от дясна опозиция преди два месеца, е постигнал “много добри резултати”, въпреки че съвсем очаквано не мина.

Според зам.-председателя на партията Иван Колчаков дебатите около вота са сринали рейтинга на здравния министър Радослав Гайдарски и са спомогнали за обявяването на бюджета на Здравната каса за противоконституционен.

“По-добри резултати надали могат да бъдат постигнати”, каза още Колчаков.

Чалгата и подмяната на европейския дебат

БСП съвсем целенасочено прави едно доста елементарно пошло шоу, излизащо извън проблемите на европейското членство на България, каза във вторник Петър Стоянов и предизвика хората от листата на социалистите да влязат в директен дебат със СДС.

“Ние в момента няма с кого да дебатираме. Оставаме с впечатлението, че целта е парите, генерирани от корупция, за които говори посланик Байърли, да намерят отдушник в тази предизборна кампания, основана върху чалгата. Накрая може да се случи най-лошото – българите да бъдат превърнати в еврскептици без дори да разберат възможностите, които предоставя ЕС”, добави той.

Според СДС тройната коалиция все още не е представила никаква визия за развитието на страна вече в условията на членство в Евросъюза. “Ние така и не разбрахме дали ще развиваме високите технологии, индустрията или туризма, не разбрахме дали сме за въвеждане ниски данъци или за данъчна хармонизация с останалите страни от ЕС. Тази визия отсъства”, заяви още Стоянов.

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?