СДС кани БСП на консултации за предсрочни избори и ВНС

СДС кани представители на левицата на консултации за идеята за предсрочни парламентарни избори и свикване на Велико Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на "Раковски"134. В писмото, изпратено до лидера на БКП Сергей Станишев, представителите на левицата се канят на консултации в удобно и за двете страни време следващата седмица.

От страна на СДС в разговора ще участват зам.председателите на партиите Емануил Йорданов и Николай Младенов.

Още при подновяването на идеята за Велико НС, социалистите се обявиха категорично против. Становището им е, че необходимите за европейското членство на България конституционни промени могат да се извършат и от обикновено Народно събрание, а основният закон на страната, приет от доминирания от БСП велик парламент през 19991 г., не се нуждае от генерален ремонт.

Първата консултация на СДС по темата за предсрочни избори бе миналата седмица с НДСВ. Макар в началото на годината именити представители на управляващите пламенно да защитаваха идеята за свикване на Велико НС, напоследък те са дали отбой, което пролича и от нежеланието на председателя на групата им Станимир Илчев да каже позицията на НДСВ, преди да приключат всички консултации и да се чуят мненията и на останалите парламентарни сили.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?