СДС кани десните и НДСВ да подпишат харта за толерантна предизборна кампания

СДС София предлага до края на януари всички десни и десноцентристки формации в столицата да подпишат харта за толерантна предизборна кампания. Това съобщи председателят на областния съвет на синята партия в столицата Стефан Иванов пред представители на 10-те десни партии, които заедно със СДС участваха в конференцията на 10 ноември. В понеделник те се събраха на чаша вино, за да отбележат годишнината на 10 януари 1997 година.

Документът няма да зависи от евентуални бъдещи десни коалиции и от формата, в който ще се явят десните и десноцентристките партии на парламентарните избори, поясни Иванов.

Лидерът на столичната синя организация подчерта, че хартата е отворена за всички. На въпрос дали това се отнася и за управляващите от НДСВ, той отговори, цитиран от Дарик радио: "Отворена е".

По думите на доц. Милан Миланов от ръководството на ССД, щом става въпрос не за предизборна коалиция, а за харта, която да игнорира компроматите в името на толерантното предизборно поведение, нищо не пречи споразумението да бъде подписано и от НДСВ, и от БСП.

Миланов съобщи още, че хартата вече е факт в район "Илинден", подписването ѝ се подготвя от ССД и от СДС и в останалите столични райони.

Инициативата за толерантна кампания бе подкрепена и от лидера на "Гергьовден" Любен Дилов син.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?