СДС: Мисията на българските военнослужещи трябва да продължи

В този тежък момент нека отдадем почит на загиналите достойни българи, нека превъзмогнем болката и потвърдим решимостта на България да се противопоставя на тероризма, се казва в изявление на СДС, направено от говорителя на партията Николай Младенов.

Мисията на българските военнослужещи трябва да продължи, за да бъдат защитени иракските граждани, за да им бъдат създадени условия да изграждат своята свободна страна, се посочва в позицията на СДС.

Изразяваме най-дълбоки съболезнования на роднините, близките и колегите на загиналите. Вярваме, че българските власти и коалиционното командване в Багдад ще направят всичко възможно ранените в този терористичен акт да получат спешно медицинска помощ и всичко възможно за тяхното възстановяване, посочи Николай Младенов.

"Българските воини са в Ирак, изпълнявайки дълга си храбро и достойно. Те са изправени срещу малка, но добре организирана терористична група, лоялна на сваления диктатор Саддам Хюсеин", заяви говорителят на СДС по повод гибелта на четирима българи в Кербала при днешните терористични атаки срещу обекти на многонационалните сили в полската зона за стабилизиране на Ирак.

В изявлението на говорителят на СДС се казва още: "Гражданите на Ирак имат право да живеят в свободна и демократична страна. Именно това им право бе потъпкано от дългогодишната диктатура на партията БААС. Сега, в своето отчаяние, екстремистите си служат с насилие не само против коалиционните войски, но и срещу народа на Ирак".

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?