СДС не иска да легитимира ГЕРБ в дясно

Партията ГЕРБ на Бойко Борисов не може да определена като противник на СДС за европейските избори, защото “по този начин ще ги легитимираме и ще им дадем по-голяма тежест, от която имат”. Това заяви в понеделник председателят на вътрешнопартийния син “Национален дискусионен клуб” Людмил Бешков, който декларира подкрепата за евролистата на СДС. Същото направи клуб “Сенатор”, както и пет малки десни партии – . Български демократичен форум (БДФ), Българска християнска коалиция (БХК), Радикалдемократическата партия, Нова социалдемократическа партия и Съюз на репресираните след 9 IX септември.

“Днес започва възстановяването на старото СДС”, обяви Бешков, визирайки бившата коалиция СДС.

Зам.-председателят на партията Иван Сотиров се дистанцира от думите му, но потвърди, че бъдещите коалициите са възможни, но само около конкретни политически принципи и конкретни кампании.

ГЕРБ е новата политическа сила, която привлече част от разпръснатите малки десни формации. Работа с партията на столичния кмет Бойко Борисов вече започнаха бившите зам.-председатели на СДС, ДСБ и ДП. Към ГЕРБ тръгнаха и земеделците на Анастасия Мозер или по-точно каквото остана от тях след разцеплението на партията.

В опит да запази поне част от разпиления електорат СДС призова всички стари седесари да гласуват за “най-старата проевропейска партия”.

По думите на Людмил Бешков, тече процес на овладяване от страна на “комунистическата номенклатура” на цялото политическо пространство. “На предните избори те завзеха центъра, а сега вече искат да се проектират и в дясно”, заяви той, имайки предвид появата на ГЕРБ.

Междувременно Демократическата партия на Александър Праматарски обяви в понеделник, че подкрепя евролистата на Демократи за силна България (ДСБ) и след ден ще подпишат споразумение.

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?