СДС обявява в четвъртък кандидат кмета си за София

В четвъртък, 4 септември, СДС ще обяви своя кандидат за кмет на София, както и водача на листата за общински съветници в столицата.

Кандидатурата за кмет ще бъде силна и изненадваща - не само за БСП, а най-вече за Стефан Софиянски, заяви говорителят на партията Николай Младенов след днешното заседание на НИС на СДС. Източници от "Раковски" 134 съобщиха, че номинираният е мъж, чието име досега не се е появявало в медиите.

Младенов и зам.председателят на партията Емануил Йорданов категорично отказаха да посочат името на номинирания. Те отвърнаха с "по-скоро не" на въпроса дали кандидатът за кмет и водачът на листата ще са едно и също лице. Днес във в."24 часа" се появи информацията, че лидерът на партията Надежда Михайлова ще оглави СДС-листата за общински съветници в София и ще се кандидатира за кмет на столицата от името на дясната партия.

Николай Младенов охарактеризира кандидата като честен човек, "който с работата и авторитета си е доказал, че може да бъде символ на новата политика на общината, която предлага СДС". Прозрачна работа, отворена към проблемите на хората, равни възможности и правила за всички ще бъдат акцентите в предизборните обещания на синия кандидат-кмет.

Говорителят на партията заяви още, че СДС ще заложи на изцяло позитивна кампания.

Според НИС, дебатите по номинирането на кандидат-кмет за столицата са били полезни и са помогнали за това всички структури на партията да се ангажират с намирането на една силна кандидатура.

СДС първоначално издигна кандидатурата на зам.председателя на партията Пламен Орешарски за кмет на София. Впоследствие лидерът Надежда Михайлова я оттегли заради нерегламентирана среща на Орешарски с хазартния бос и председател на бизнес клуб "Възраждане" Васил Божков, уредена от шефа на столичните общинари Антоан Николов.

До момента партията е издигнала или подкрепила кандидат-кметове в 212 общини, а степента на готовност, в която се намират предизборните щабове, е надминала очакванията на НИС, казаха още от СДС.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?